Szántóföldi és silózási technológia, gyepgazdálkodás
Gondolatok a nyári kukorica silózási szezon előtt (2024/06)
Ecetsav a szilázsban: mítoszok és realitások (2023/12)
Mikotoxinok a silófalban (2023/05)
Ki fizeti a révészt? IV. A silófalban bekövetkező veszteség által okozott gazdasági kár (2023/05)
Ki fizeti a révészt? III. A silótető romlása által okozott gazdasági kár – éves szinten (2023/04)
Mi folyik itt? Hiánypótló gondolatok a csurgaléklé-képződésről – tavasszal (2023/03)
Ki fizeti a révészt? II. (2023/02)
Ki fizeti a révészt? – (a veszteség ára: 2023.) (2023/01)
Milyen silótartósítót vegyek idén? A szilázs-oltóanyagok értékmérő tulajdonságai (2023/01)
Tiszta rendkepzés – a rendképzők új generációja (2018/09)
Meglepő és tanulságos adatok a tarlómagasságról (2018/04)
Mennyit ér egy tehén? (2018/03)
Földszennyezett fűszilázsok (2017/02)
A hamutartalom megítélése az USA-ban (2018/02)
A gabonafélék fenológiai fázisainak nemzetközi besorolása (a BBCH skála) (2017/12)
A rozs termesztéstechnológiája és betakarítása (2017/07)
Fő a biztonság! A silólavinák (2017/07)
Szenázs vagy széna? Szilázs vagy szenázs? Lucernaszéna vagy réti széna? (A róka bőre) (2017/03)
Van új a Nap alatt! Fotoszintézis (2016/10)
Korszerű betakarítási technológia szakszerű alkalmazása (2016/08)
Szeptemberi vetés a jövő takarmányadagjának függvényében (2016/08)
A silózás gyakorlata és a tömörség (2016/07)
Gondolatok a fonnyasztás időtartamáról (2016/02)
Clostridium (amikor a víz az úr) (2016/02)
Shredlage technológia a silókukoricában (2015/11)
Készüljünk a tavaszi betakarítási szezonra (2015/01)
A gyepkezelés biológiai-szakmai alapjai (2017/06)
Gyomszabályozás az üszők és szárazonállók legelőjén (2017/05)
A kaszálási idő hatása a széna minőségére (2017/04)
Az üszők és a szárazonálló tehenek legelőjének felkészítése az idényre (2017/03)
A kaszálók/rétek és a legelők tápanyagellátása (2017/02)
Az állatokat veszélyeztető gyomok a réti szénában és a legelőkön I-II. (2016/12, 2017/01)
A réti széna szakszerű tárolása (2016/10)
Őszi teendők a szárazonálló tehenek és növendék üszők legelőjén (2016/09)
A telepített kaszáló őszi és tél végi ápolási feladatai (2016/08)
Nyár végén telepítsünk kaszálót a réti széna igény biztosítására! (2016/07)
Táplálóanyagok és emészthetőségük
Helyettesítheti-e a cukor a keményítőt? (2021/08)
A keményítő cukorral történő részleges helyettesítése és ennek hatása a tejtermelésre (2016/04)
A takarmányokban természetes módon előforduló cukrok bendőbeli lebomlása (2016/06)
A cukor hatása a bendő kémhatására (2017/06)
Újabb információk a cukrok viselkedéséről a tejelő tehénben I-II. (2017/10–11)
Helyettesítheti-e a cukor a keményítőt? (2021/08)
Tennivalóink, ha gyenge a kukoricahozam és kevés a keményítő (2021/08)
Gondolatok az emészthető keményítőről (a silókukorica-szezon előtt) (2021/06)
A tárolási idő hatása a kukoricaszilázs emészthetőségére (2016/10)
A bendő kinetikája: a kd értékek (2016/01)
A hosszabb tárolási idő javítja a keményítő emészthetőségét a kukoricaszilázsban (2015/12)
Szemroppantás 2013-2015. (2015/11)
A bélsár keményítőtartalma és a kukoricaszilázs szemroppantottsága közötti összefüggés (2015/07)
Elveszítjük-e a vámon, amit megnyertünk a réven? (2022/04)
A rost tudománya a gyakorlat szolgálatában (2021/09)
A tejelő tehén rostellátása (2014/05)
A rost koncentrációjának beállítása a tejelő tehén adagjában (2014/07)
A bendő kinetikája: a kd értékek (2016/01)
A peNDF használata a gyakorlatban (2017/05)
FIZIKAI SZERKEZET
A Penn State Szeparátor új ajánlása TMR-re (2021/11)
Gyenge pontunk: az önkontroll (2013)
Tömegtakarmányok és melléktermékek
Az év kukoricaszilázsa 2022. (2023/06)
Az év kukoricaszilázsa 2021. (2022/05)
Az év kukoricaszilázsa 2020. (2021/05)
Az év kukoricaszilázsa 2019. (2020/08)
Az év kukoricaszilázsa 2018. (2019/05)
Az év kukoricaszilázsa 2017. (2018/06)
Az év kukoricaszilázsa 2016. (2017/06)
Az év kukoricaszilázsa 2015. (2016/05)
Az év kukoricaszilázsa 2014. (2015/05)
Riport az Év lucernaszilázsa 2020. és az Év olaszperje-szilázsa 2020. készítőjével (2021/03)
Riport az Év rozsszilázsa 2020. készítőjével (2021/03)
Az év tömegtakarmánya 2023. (2024/03)
Az év tömegtakarmánya 2022. (2023/03)
Az év tömegtakarmánya 2021. (2022/02)
Az év tömegtakarmánya 2020. (2021/02)
Az év tömegtakarmánya 2019. (2020/02)
Az év tömegtakarmánya 2018. (2019/02)
Az év tömegtakarmánya 2017. (2018/02)
Az év tömegtakarmánya 2016. (2017/02)
Az év tömegtakarmánya 2015. (2016/02)
Az év tömegtakarmánya 2014. (2015/03)
A cirok válaszol… Hazai, adatalapú tapasztalatok (2012-2022.) (2023/10)
Lesz elég tömegtakarmánya idén? Last minute tömegtakarmányok (2022/01)
A szudánifű betakarításának idei hazai tapasztalatai (2020/10)
Cirok I-IV. (2018/10–12, 2019/01)
Cirokfajták összehasonlító vizsgálata Mezőhegyesen (2013)
Takarmányozási vészhelyzet megoldására termesztett szudánifű, cirok és hibridjeik (2019/09)
Hogyan termesszünk sikeresen szudánifüvet? (2019/04)
Újabb tapasztalatok a szudánifű legeltetésével kapcsolatban (2019/10)
A szudánifű bizonyított – Segít, ha baj van (2019/09)
Lecserélhető-e a kukoricaszilázs cirokszilázsra egy 30 kg tejtermelésű csoportban? (2019/04)
Cirok összehasonlító fajtavizsgálatok Texasban (Texas, USA, 2018) (2019/02)
A speciális BMR GOLD X cirok termesztéstechnológiája 2019 (2019/04)
BMR cirok – eredmények Texasból (2019/12)
Nyári takarmánykultúrák a klímaváltozás fényében I. rész (2020/01)
Lesz elég tömegtakarmánya idén? Last minute tömegtakarmányok (2022/01)
Olasz-amerikai keverékek hazánkban (2017/07)
Olasz gabonakeverékek értékelése Magyarországon (2018/07)
Amit a jóisten elront, azt ő helyre is hozza – Iván Ferenc (2018/05)
Készüljünk a tavaszi betakarítási szezonra – teendőink februártól májusig (2015/01)
A keverékszilászok betakarításának időpontja (2014/04)
Őszi vetésű borsós keverékek betakarítása – a fenológiai fázis függvényében (2014/04)
Tavaszi vetésű keverékek összehasonlítása: zabos borsó vs. zabos bükköny (2014/02)
A drágább tömegtakarmány drágítja a takarmányadagot? (2021/04)
A tömegtakarmányok (r)evolúciója hazánkban (2007-2020.) (2020/02–07)
A hazai tejelő tehenészetek erjesztett takarmányai 2014-2015. (2015/04)
A hazai éghajlat várható változásai a következő 30 évben (2014/06)
Keressük az év tömegtakarmányait! (2015/07)
Rozsszilázsaink 2013-2022. (2024/04)
Mi a véleménye egy 13% sza. nyersfehérje-tartalmú rozsszilázsról? (2022/02)
Lesz elég tömegtakarmánya idén? Last minute tömegtakarmányok (2022/01)
Riport az Év rozsszilázsa 2020. készítőjével (2021/03)
A rozs hozamának és táplálóértékének változása a fenológiai fázis előrehaladásával (2013)
A tavaszi tömegtakarmány-szezon aktualitásai (2013)
Zöld rozs eredmények egy dél-dunántúli régióból (2013)
Szemesnek vetettük, de szilázs lett belőle (2018/03)
Legkorábban betakarítható tömegtakarmányunk: a rozs (2014/02)
Szempontok, melyeket érdemes figyelembe venni a rozs korai betakarításakor (2014/03)
A rozsról – az elmaradt előszó (2014/07)
Hová tűnt a hab a tortáról? (Iván Ferenc) (2015/07)
Amit a jóisten elront, azt ő helyre is hozza (2018/05)
Rozs 2013-2016. Uzonyi Lilla (2017/04)
A 2015-ben betakarított rozsszilázsok előzetes értékelése (2015/07)
A rozs termesztéstechnológiája és betakarítása (2017/07)
Szemesnek vetettük, de szilázs lesz belőle (2018/03)
Szeptemberi vetés – a jövő év takarmányadagjának függvényében (2016/08)
Készüljünk a tavaszi betakarítási szezonra (2015/01)
A korai betakarítású tritikálé rostprofilja: a betakarítási ablak jelentősége (2016/07)
Az Év kukoricaszilázsa 2023. (2024/06)
Kukoricaszilázsaink 2023. (2024/06)
Kukoricaszilázsaink 2023. – Szezonnyitó adatok (2023/12)
Kukoricaszilázsaink 2012-2022. (2023/10)
Kukoricaszilázsaink 2022. (2023/06)
Kukoricaszilázsaink 2022. szezonnyitó adatok (2022/11)
Új kukoricaszilázsaink 2022. /előzetes adatok/ (2022/09)
A kiváló minőségű silókukorica-szilázs előállításának főbb szempontjai (2022/06)
Kukoricaszilázsaink 2021. (2022/05)
Kukoricaszilázsaink 2021. (2021/10)
Tennivalóink, ha gyenge a kukoricahozam és kevés a keményítő (2021/08)
Kukoricaszilázsaink 2020. (2021/05)
Kukoricaszilázsaink 2019. (2020/06)
A kukoricaszilázs tömörségét befolyásoló műszaki tényezők silózáskor (2019/06)
Silókukorica-hibridek összehasonlító vizsgálata Mezőhegyesen (2013)
Hideg napok – az októberi fagy hatása a lábon álló tömegtakarmányra (2013)
Az érési állapot, valamint a szemroppantás szerepe (2013)
Az év kukoricaszilázsa 2014. (2015/05)
Az év kukoricaszilázsa 2015. (2016/05)
Az év kukoricaszilázsa 2016. (2017/06)
Az év kukoricaszilázsa 2017. (2018/06)
Az év kukoricaszilázsa 2018. (2019/05)
Az év kukoricaszilázsa 2019. (2020/08)
Az év kukoricaszilázsa 2020. (2021/05)
Az év kukoricaszilázsa 2021. (2022/05)
A keményítő mérési módszerének dilemmája (2014/12)
Korszerű betakarítási technológia szakszerű alkalmazása (2016/08)
Előzetes tájékoztató adatok az idei betakarítású kukoricaszilázsokra vonatkozóan (2014/09)
Hogyan működik majd az idei kukoricaszilázs? (2014/10)
Mi nem kukoricázunk… dehogynem! Kukoricaszilázsaink 2016. (2016/11)
Kukoricaszilázsaink: előzetes adatok a 2017. évi betakarítás eredményeiről (2017/11)
A 2014-ben betakarított kukoricaszilázsok értékelése (2015/05)
Kukoricaszilázs 2015 (2015/10)
A 2015-ben betakarított kukoricaszilázsok értékelése évzáró adatokkal (2016/05)
Kukoricaszilázsaink: záró adatok a 2016. évi betakarítás eredményeiről (2017/06)
Kukoricaszilázsaink: záró adatok a 2017. évi betakarítás eredményeiről (2018/06)
A tejelő tehén rostellátása (2014/05)
A silókukorica értékmérő tulajdonságai (2014/01)
A silókukorica érési állapotának hatása a gazdaság következő évi tejtermelésére (2014/06)
Lucernaszilázsaink és -szenázsaink 2013-2022. (2023/11)
Lucernaszilázs és -szenázskészítés (2023/06)
Riport az Év lucernaszilázsa 2020. és az Év olaszperje-szilázsa 2020. készítőjével (2021/03)
Szenázs vagy széna? Szilázs vagy szenázs? Lucernaszéna vagy rétiszéna? (A róka bőre) (2017/03)
Készüljünk a tavaszi betakarítási szezonra – teendőink februártól májusig (2015/01)
Beszéljünk a sörtörkölyről! – Kezdjük érteni, amit a tehén már eddig is tudott (2021/01)
A nedves melléktermékek világa ̶ A fehérje (2020/09)
A nedves melléktermékek világa ̶ A keményítő (2020/07)
A nedves melléktermékek peNDF-tartalma (2020/06)
A nedves melléktermékek világa: a rostprofil (2020/05)
Hamarosan bővül a hazai DDGS kínálat: búza DDGS (2018/07)
A nedves élelmiszeripari melléktermékek világa (2018/01)
A nedves élelmiszeripari melléktermékek világa (élesztő) (2018/02)
A nedves élelmiszeripari melléktermékek világa (nedves CGF) (2018/06)
A nedves sörtörköly (2018/03–04)
A nedves élelmiszeripari melléktermékek világa (szeszipari melléktermékek) (2018/05)
A korszerű festulolium-hibridekben rejlő potenciál (2024/06)
Sikeres festulolium-termesztés Pélpusztán (2024/06)
Mostohagyermekünk: a korszerű fűszilázs (2024/06)
Eszi vagy nem eszi…? (Az olasznádszilázs etetése Szarvason, 2023) (2023/08)
Riport az Év lucernaszilázsa 2020. és az Év olaszperje-szilázsa 2020. készítőjével (2021/03)
A hazai tejelő tehenészetek erjesztett takarmányai 2014-2015. (2015/04)
Keressük az év tömegtakarmányait! (2015/07)
Készüljünk a tavaszi betakarítási szezonra – teendőink februártól májusig (2015/01)
Ecetsav a szilázsban: mítoszok és realitások (2023/12)
Adalékanyagok a fűszilázs erjedésére, aerob stabilitásra (2016/03)
A nátrium-benzoát, kálium-szorbát, nátrium-nitrit (2016/11)
Hogyan hat az erjedés az erjedésre? (2018/08)
Képesek-e megkötni az aflatoxint a szilázsban található baktériumok? (2015/10)
Mennyit ér egy tehén? (2018/03)
Különböző Na-nitrit tartalmú adalékanyagok hatása (2016/09)
Öt tejsav-baktérium összehasonlítása (2017/04)
A káros folyamatokat gátló silózási adalékanyagok: a szerves savak (2018/01)
Tudatos silózási adalékanyag-használat (2017/12)
Az erjedés szabályozása és az aerob stabilitás javítása silózási adalékanyagokkal (2014/08)
Sókkal a Clostridium ellen (2017/01)
Az NDFd-módszer harmonizációja – USA-kompatibilitás (2023/09)
Miért nem működik hatékonyan néhány „jó” tranzíciós program? (2022/10.)
Az előkészítő csoport ásványianyag-ellátásának hazai takarmányozási gyakorlata (2022/10.)
A Penn State Szeparátor új ajánlása TMR-re (2021/11)
Gyenge pontunk: az önkontroll (2013)
Szenázs vagy széna? Szilázs vagy szenázs? Lucernaszéna vagy rétiszéna? (A róka bőre) (2017/03)
A hamutartalom megítélése az USA-ban (2018/02)
Szeptemberi vetés a jövő takarmányadagjának függvényében (2016/08)
Ki fizeti a révészt? III. A silótető romlása által okozott gazdasági kár – éves szinten (2023/04)
Mi folyik itt? Hiánypótló gondolatok a csurgaléklé-képződésről – tavasszal (2023/03)
A nátrium-benzoát, kálium-szorbát, nátrium-nitrit (2016/11)
Clostridium (amikor a víz az úr) (2016/02)
Clostridium okozta betegségek szarvasmarhában (2016/02)
Földszennyezett fűszilázsok (2017/02)
Mennyit ér egy tehén? (2018/03)
Különböző Na-nitrit tartalmú adalékanyagok hatása (2016/09)
Öt tejsav-baktérium összehasonlítása (2017/04)
Sókkal a Clostridium ellen (2017/01)
Vajsavtermelő Clostridiumok spórái a szilázsban és a tejben (2017/03)
Eszi vagy nem eszi…? (Az olasznádszilázs etetése Szarvason, 2023) (2023/08)
Álom és valóság (Takarmányanalitikai Laboratórium 2013-2023.) (2023/07)
Arundo: egy évelő nád, ami tűri a szárazságot (2022/07)
Veszélyben a kora tavaszi tömegtakarmányok! (2021/03)
Állategészség
Istállóklíma-monitoring – Egy új szolgáltatás margójára (2024/08)
„Jelez a tehén” – Hőstressz mérése a legelőn (2024/07)
Van, aki forrón szereti? I-IX.
I. Az olasz tejágazat tanulja, hogyan birkózzon meg a nyári hőstresszel (2024/01.)
II. példa a fenntartható tejtermelésre forró éghajlati viszonyok között Izraelben (2024/02.)
III. A hőstressz nyomon követése tejelő tehenekben (2024/02.)
IV. Mennyi tejet ad hozzá a tejtermeléshez a nyári intenzív hűtés? (2024/03.)
V. Hogyan befolyásolja a nyári intenzív hűtés a tehenek termékenységét? (2024/03.)
VI. A tehén vaginális hőmérsékletmérése a nyári hűtés optimalizálásához (2024/03.)
VII. A „nyár-tél arány” index használata, mint hőstressz-monitoring érték (2024/03.)
Felkészülés a hőstresszre takarmányozási eszközökkel (2023/04)
Kiállítások, konferenciák
HANNOVERI KIÁLLÍTÁSOK
Gépkiállításon voltunk Hannoverben (2015/11)
Agritechnica – Újdonságok ‘tömegtakarmány- szemmel’ nézve (2017/11)
KONFERENCIÁK
Brnoi konferencia 2023. április 25-27. (19th International Symposium Forage Conservation)
XVIII. Nemzetközi Silózási Konferencia (2018/07)
XVII. Nemzetközi Tömegtakarmány-tartósítási Konferencia (2016/09)
Magzatburok-visszamaradás tejelő szarvasmarhánál I-II. (2015/12, 2016/01)
Magzatburok-visszamaradás I-III. (2018/05-2018/07)
A tejelő szarvasmarha oltógyomor-helyzetváltozása (2015/04)
A bal oldali oltógyomor-helyzetváltozás hatása a tejtermelés gazdaságosságára (2015/10, 11)
A kálium- és a többi ásványianyag-vizsgálat jelentősége a tejelő tehén takarmányozásában (2014/04)
A borjú kolosztrum – A hasznosulását befolyásoló tényezők II. (2024/03)
A borjú kolosztrum – A hasznosulást befolyásoló tényezők I. (2024/02)
A kolosztrum itatás nemcsak az üszőborjaknál fontos II. (2022/06)
A kolosztrum itatás nemcsak az üszőborjaknál fontos II. (2022/05)
A kolosztrum itatás nemcsak az üszőborjaknál fontos I. (2022/04)
Kolosztrumbank – A „Bank”, amelybe érdemes befektetni (2020/12)
Itatási anomáliák a borjúnevelésben (2020/08)
A borjútakarmányozás alapjai I-II. (2017/03, 04)
A korszerű borjú- és növendéknevelés gyakorlata – Döntési helyzetek a borjúnevelés során (2017/07)
“Accelerated Growth” – egy korszerű borjúitatási technológia (2017/10)
A táplálóanyagok szerepe a korszerű borjúitatási technológiák alkalmazásakor: ZSÍROK (2017/11)
A táplálóanyagok szerepe a korszerű borjúitatási technológiák alkalmazásakor: FEHÉRJÉK (2017/12)
Ketózis a tejelő szarvasmarha állományokban I-IV. (2014/11-2015/02)
Ketózis monitoring eljárás bevezetése rutin teljesítményvizsgálati tejminták vizsgálatával (2015/09)
A tejelő tehenek zsírmáj-betegsége (2014/02)
A tejelő szarvasmarha szűrése szubklinikai ketózisra – különböző országok tapasztalatai (2016/07)
A takarmányozás szerepe a tőgyre és az általános egészségi állapotra I-III. (2024/04, 05, 06)
Milyen tényezők hatnak a tőgygyulladás kezelésének hatékonyságára? III. (2022/09)
Milyen tényezők hatnak a tőgygyulladás kezelésének hatékonyságára? II. (2022/09)
Milyen tényezők hatnak a tőgygyulladás kezelésének hatékonyságára? I. (2022/08)
A tőgygyulladások mikrobiológiai vizsgálatának értékelése (2014/08)
Fejőházak dinamikus rendszervizsgálata (2014/09)
A fejéstechnológia és a tőgyegészségügy kapcsolata (2014/10)
A Staphylococcus aureus tőgygyulladás által okozott gazdasági veszteségek (2016/09)
A tőgygyulladás elleni vakcinás védekezés gazdasági elemzése (2016/10)
Tőgygyulladások diagnosztikai lehetőségei (2017/04)
Tőgygyulladás és takarmányozás (2017/05)
A teljesítményvizsgálati eredmények felhasználása a tőgygyulladások értékelésénél (2017/06)
A kézi előfejés és bimbóvég állapotának értékelése (2017/07)
A szubklinikai tőgygyulladás által okozott gazdasági kár (2017/08)
Az új tőgyegészségügyi rendszer bemutatása I-IV. (2017/09-12)
A tőgyegészségügyi állomány monitoring kiértékelésének szempontjai (2018/08)
Szomatikus sejtszám – Mennyire alacsony az alacsony? (2018/01)
A nyerstej összetétele, mikrobiológiája, telepi kezelése / jogi szabályozása IV.
A nyerstej összetétele, mikrobiológiája, telepi kezelése / jogi szabályozása III.
A nyerstej összetétele, mikrobiológiája, telepi kezelése / jogi szabályozása II.
A nyerstej összetétele, mikrobiológiája, telepi kezelése / jogi szabályozása I.
Takarmányozási megoldások szivárgóbél-szindrómára I-II. (2023/06-07.)
Szivárgóbél-szindróma és metabolikus következményei tejelő tehénnél I-II. (2023/04-05.)
Tehénkivonás és üszőnevelés (2023/03)
Mennyibe kerül teheneink idő előtti selejtezése? II. (2023/02)
Mennyibe kerül teheneink idő előtti selejtezése? I. (2023/01)
Selejtezési arány: Hogy néz ki Önnél? (2022/12)
Kis tejtermeléssel kapcsolatos problémák megoldása (2022/07)
Antibiotikum-csökkentési terv (2022/03)
Etessen antioxidánst! (2021/10)
Kerülje az antinutritív faktorokat! (2021/09)
Használjon takarmányadalékot! (2021/08)
Bírálja a testkondíciót (2021/07)
Biztosítson egészséges bendőműködést, előzze meg az acidózist! (2021/05)
Optimalizálja a tehenek komfortérzetét a frissfejős csoportban! (2021/04)
Optimalizálja a takarmányfelvételt közvetlenül az ellés után! (2021/03)
Előzze meg a szubklinikai hipokalcémia kialakulását! (2021/02)
Indítsa a tehenet egy sikeres szárazonállással! (2021/01)
A legfontosabb stratégiák a magasabb laktációs csúcs elérése érdekében (2020/12)
A tejelő tehenek tranzíciós problémájának detektálása II. (2020/09, 11)
Magyarországi tejelő tehenészetek fejéstechnológiája (2020/02)
Milyen árat használjunk a recept készítésekor? (2019/11)
Tejhigiénia – A tejhigiénia jogszabályi háttere és intézményrendszere Magyarországon (2019/07-10)
Hőstressz a tejelő tehénnél (2019/04-06)
Tejfehérje tendenciák 2016-ban (2016/11)
Tejkarbamid tendenciák 2016-ban (2016/10)
A mikotoxinok bendőbeli lebomlása és átalakulása (2016/03)
Aflatoxin B1-ből aflatoxin M1 (2016/02)
A tejelő tehén takarmányában leggyakrabban előforduló mikotoxinok I-III. (2015/05-07)
A kálium- és a többi ásványianyag-vizsgálat jelentősége a tejelő tehén takarmányozásában (2014/04)
Laboratórium-látogatás Brnoban I-II. (2023/06-07.)
Az Aflatoxin M1 kimutatása a Nyerstejminősítő Laboratóriumban (2014/05)
Karbamid vizsgálat a Tejvizsgáló Laboratóriumban (2014/08)
Mi történik a Nyerstejminősítő Laboratóriumban? (2014/04)
Mi történik a teljesítményvizsgálati laboratóriumban? I-II. (2014/02, 03)
A tej zsírtartalmának mérése (2014/01)
Vemhességi vizsgálat a Nyerstejminősítő Laboratóriumban (2016/06)
A tejelő szarvasmarha szűrése szubklinikai ketózisra – különböző országok tapasztalatai (2016/07)
A Mikrobiológiai Laboratóriumi Egység (2017/04)
Minőségirányítás és csapatmunka a Tejvizsgáló Laboratóriumban (2016/12)
Az Analitikai Laboratóriumi részleg ELISA egysége (2017/05)
Fejlesztések és átalakulás a Tejvizsgáló Laboratóriumban (2017/01)
A Tejvizsgáló Laboratóriumban zajló mérések I-II. (2017/02, 03)
Szarvasmarhasportok XIII. Bika- és tehénviadalok a világ különböző tájairól (2024/08)
Szarvasmarhasportok XI-XII. A bikahecc 1-2. (2024/06, 07)
Szarvasmarhasportok VIII-X. – A magyar gulyásverseny (2024/03, 04, 05.)
Szarvasmarhasportok VI-VII. – A jallikattu (2024/01, 02)
Szarvasmarhasportok V. (2023/12)
Szarvasmarhasportok IV. (2023/11)
Szarvasmarhasportok III. (2023/10)
Szarvasmarhasportok II. (2023/09)
Szarvasmarhasportok I. (2023/08)
A jumartok I-XVI. (2022/02-2023/05)
A szarvasmarhafélék hibridjei (2021/09-2022/01)
Szarvasmarhafélék I-VI. (2021/03-08.)
Szarvasmarhafélék ábrázolásai a különböző történeti korokban (2021/02)
Patás háziállatok elnevezései különös tekintettel a régi kifejezésekre (2021/01)
A népi állatorvoslás és állattartás eszközei a 18-20. században I-IV. (2020/09, 10, 11, 12)
Gondolatok a Sárrét népszokásairól: A tejtermékek felhasználása (2020/05)
Állattenyésztéshez kapcsolódó növénynevek (2017/6)
Különleges tejalapú étel- és italféleségek a nagyvilágból I-II. (2017/07, 08)
A tejfeldolgozás népi (paraszti) eszközei (2017/09)
Népi tejtermékek, tejalapú ételek Magyarországról és a Kárpát-medencéből (2017/10)
A sajtkészítés elengedhetetlen alkotói: az oltók (2018/04)
Szarvasmarha ábrázolások a magyar pásztorművészetben I-II. (2018/09-10)
A szaru mint alapanyag I-IV. (2018/11, 12, 2019/01, 02)
Szarvasmarha ábrázolások lovas nomád népeknél I-II. (2018/07-08)
A tejfelhasználás kevésbé megszokott módjai I-II. (2018/05-06)
Szarvasmarhák metánkibocsátásának vizsgálata különböző pontmérési módszerekkel (2024/06)
Szarvasmarhák metánkibocsátásának mérése a GreenFeed-rendszerrel (2024/05)
A szarvasmarhák metánkibocsátásának mérése – Néhány elterjedt módszer (2024/04)
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai – A szarvasmarhák metánkibocsátásának mérése (2024/03)
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai XIV. – Szénhidrátok és bendőbeli lebomlásuk (2024/01)
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai XIII. – Bendő-mikrobióta és a metántermelés (2023/12)
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai XII. (2023/11)
A hazai tejhasznú szarvasmarha-állomány ÜHG-kibocsátása, különös tekintettel a metánra
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai XI. (2023/10)
Az új KAP II. pillére – A megújuló vidék beavatkozásai, a TMR és a tejtermelést segítő támogatások
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai X. (2023/09)
Az új KAP II. pillére – További gazdaságfejlesztési beavatkozások és a környezeti fenntarthatóság
A klímaváltozás állattenyésztési vonatkozásai II. – Nemzetközi klímavédelmi intézkedések (2023/01)
Istállóklíma-monitoring – Egy új szolgáltatás margójára (2024/08)
Van, aki forrón szereti? I-IX.
I. Az olasz tejágazat tanulja, hogyan birkózzon meg a nyári hőstresszel (2024/01.)
II. példa a fenntartható tejtermelésre forró éghajlati viszonyok között Izraelben (2024/02.)
III. A hőstressz nyomon követése tejelő tehenekben (2024/02.)
IV. Mennyi tejet ad hozzá a tejtermeléshez a nyári intenzív hűtés? (2024/03.)
V. Hogyan befolyásolja a nyári intenzív hűtés a tehenek termékenységét? (2024/03.)
VI. A tehén vaginális hőmérsékletmérése a nyári hűtés optimalizálásához (2024/03.)
VII. A „nyár-tél arány” index használata, mint hőstressz-monitoring érték (2024/03.)
Előadások:
Dr. Israel Flamenbaum: A nyári hőterhelés negatív hatása a tehenek teljesítményére és a tejtermelés gazdasági mutatóira
Dr. Israel Flamenbaum: A tehenek nyári intenzív hűtése javítja a tehenek teljesítményét és a tehenészet jövedelmezőségét (hazai adatok alapján)
Dr. Dario Pasetti: Az Element tehénhűtési program északolaszországi eredményeinek bemutatása