Szántóföldi és silózási technológia, gyepgazdálkodás
Táplálóanyagok és emészthetőségük
Tömegtakarmányok és melléktermékek

Mi a véleménye egy 13% sza. nyersfehérje-tartalmú rozsszilázsról? (2022/02)

Lesz elég tömegtakarmánya idén? Last minute tömegtakarmányok (2022/01)

Riport az Év rozsszilázsa 2020. készítőjével (2021/03)

Válts okosan! (2021/01)

A rozs hozamának és táplálóértékének változása a fenológiai fázis előrehaladásával (2013)

A tavaszi tömegtakarmány-szezon aktualitásai (2013)

Zöld rozs eredmények egy dél-dunántúli régióból (2013)

Szemesnek vetettük, de szilázs lett belőle (2018/03)

Ilyenek voltunk (2016/03)

Az őszi gabonafélék mint tömegtakarmány-alapanyagok kettős termesztése silókukoricával vagy cirokkal az USA-ban (2018/08)

Legkorábban betakarítható tömegtakarmányunk: a rozs (2014/02)

Szempontok, melyeket érdemes figyelembe venni a rozs korai betakarításakor (2014/03)

A rozsról – az elmaradt előszó (2014/07)

Hová tűnt a hab a tortáról? (Iván Ferenc) (2015/07)

Amit a jóisten elront, azt ő helyre is hozza (2018/05)

Rozs 2013-2016. Uzonyi Lilla (2017/04)

A 2015-ben betakarított rozsszilázsok előzetes értékelése (2015/07)

A rozs termesztéstechnológiája és betakarítása (2017/07)

Szemesnek vetettük, de szilázs lesz belőle (2018/03)

Szeptemberi vetés – a jövő év takarmányadagjának függvényében (2016/08)

Készüljünk a tavaszi betakarítási szezonra (2015/01)

A gazdaságos tejtermelés alapja a fiatalon betakarított, jól emészthető tavaszi tömegtakarmány (2015/03)

A korai betakarítású tritikálé rostprofilja: a betakarítási ablak jelentősége (2016/07)

A tritikálé mint szilázsalapanyag (2017/05)

A tritikálé öregedési modellje (2017/06)

Kukoricaszilázsaink 2021. (2022/05)

Aflatoxin hírek (2021/10)

Kukoricaszilázsaink 2021. (2021/10)

Tennivalóink, ha gyenge a kukoricahozam és kevés a keményítő (2021/08)

Amikor kevés a kukoricaszilázs a korai silónyitás és két adalékanyag hatása a kukoricaszilázs aerob stabilitására (a silófal romlására) (2021/07)

A kukoricaszilázs szántóföldi betakarítási technológiájának telepi ellenőrzése (telepi monitoring-állomás) (2021/07)

Kukoricaszilázsaink 2020. (2021/05)

Kukoricaszilázsaink 2019. (2020/06)

A kukoricaszilázs tömörségét befolyásoló műszaki tényezők silózáskor (2019/06)

Silókukorica-hibridek összehasonlító vizsgálata Mezőhegyesen (2013)

Hideg napok – az októberi fagy hatása a lábon álló tömegtakarmányra (2013)

Az érési állapot, valamint a szemroppantás szerepe (2013)

Az év kukoricaszilázsa 2014. (2015/05)
Az év kukoricaszilázsa 2015. (2016/05)
Az év kukoricaszilázsa 2016. (2017/06)
Az év kukoricaszilázsa 2017. (2018/06)
Az év kukoricaszilázsa 2018. (2019/05)
Az év kukoricaszilázsa 2019. (2020/08)
Az év kukoricaszilázsa 2020. (2021/05)
Az év kukoricaszilázsa 2021. (2022/05)

A keményítő mérési módszerének dilemmája (2014/12)

Korszerű betakarítási technológia szakszerű alkalmazása (2016/08)

Közeledik a kukoricaszezon: a műszaki technológia szerepe a tehenészet jövedelmezőségében (a szemroppantás) (2014/05)

Előzetes tájékoztató adatok az idei betakarítású kukoricaszilázsokra vonatkozóan (2014/09)

Hogyan működik majd az idei kukoricaszilázs? (2014/10)

Mi nem kukoricázunk… dehogynem! Kukoricaszilázsaink 2016. (2016/11)

Kukoricaszilázsaink: előzetes adatok a 2017. évi betakarítás eredményeiről (2017/11)

A 2014-ben betakarított kukoricaszilázsok értékelése (2015/05)

Kukoricaszilázs 2015 (2015/10)

A 2015-ben betakarított kukoricaszilázsok értékelése évzáró adatokkal (2016/05)

Kukoricaszilázsaink: záró adatok a 2016. évi betakarítás eredményeiről (2017/06)

Kukoricaszilázsaink: záró adatok a 2017. évi betakarítás eredményeiről (2018/06)

A tejelő tehén rostellátása (2014/05)

A silókukorica értékmérő tulajdonságai (2014/01)

A silókukorica érési állapotának hatása a gazdaság következő évi tejtermelésére (2014/06)

A silókukorica tarlómagassága (2014/08)

Szemroppantás 2013-2015. (2015/11)

Antibiotikum-csökkentési terv (2022/03)

Etessen antioxidánst! (2021/10)

Kerülje az antinutritív faktorokat! (2021/09)

Használjon takarmányadalékot! (2021/08)

Bírálja a testkondíciót (2021/07)

Beazonosítás (2021/06)

Biztosítson egészséges bendőműködést, előzze meg az acidózist! (2021/05)

Optimalizálja a tehenek komfortérzetét a frissfejős csoportban! (2021/04)

Optimalizálja a takarmányfelvételt közvetlenül az ellés után! (2021/03)

Előzze meg a szubklinikai hipokalcémia kialakulását! (2021/02)

Indítsa a tehenet egy sikeres szárazonállással! (2021/01)

A legfontosabb stratégiák a magasabb laktációs csúcs elérése érdekében (2020/12)

A tejelő tehenek tranzíciós problémájának detektálása II. (2020/09, 11)

Magyarországi tejelő tehenészetek fejéstechnológiája (2020/02)

Milyen árat használjunk a recept készítésekor? (2019/11)

Tejhigiénia – A tejhigiénia jogszabályi háttere és intézményrendszere Magyarországon (2019/07-10)

Hőstressz a tejelő tehénnél (2019/04-06)

Tejfehérje tendenciák 2016-ban (2016/11)

Tejkarbamid tendenciák 2016-ban (2016/10)

A mikotoxinok bendőbeli lebomlása és átalakulása (2016/03)

Aflatoxin B1-ből aflatoxin M1 (2016/02)

A tejelő tehén takarmányában leggyakrabban előforduló mikotoxinok I-III. (2015/05-07)

A kálium- és a többi ásványianyag-vizsgálat jelentősége a tejelő tehén takarmányozásában (2014/04)

Mennyibe kerül teheneink idő előtti selejtezése? (2014/03)

A tejelő tehén tranzíciós időszaka (2014/01)

A jumartok IV. – A jumartok említése a 18. században (2022/5)

A jumartok III. – A jumartok említése a 17. században (2022/4)

A jumartok II. – A jumartok említése a 16. századig (2022/3)

A jumartok I. – A jumartok külső megjelenése (2022/2)

A szarvasmarhafélék hibridjei (2021/09-2022/01)

Szarvasmarhafélék I-VI. (2021/03-08.)

Szarvasmarhafélék ábrázolásai a különböző történeti korokban (2021/02)

Patás háziállatok elnevezései különös tekintettel a régi kifejezésekre (2021/01)

A népi állatorvoslás és állattartás eszközei a 18-20. században I-IV. (2020/09, 10, 11, 12)

Gondolatok a Sárrét népszokásairól: A tejtermékek felhasználása (2020/05)

Állattenyésztéshez kapcsolódó növénynevek (2017/6)

Különleges tejalapú étel- és italféleségek a nagyvilágból I-II. (2017/07, 08)

A tejfeldolgozás népi (paraszti) eszközei (2017/09)

Népi tejtermékek, tejalapú ételek Magyarországról és a Kárpát-medencéből (2017/10)

Marhajó növények (2017/11)

Népi bölcsességek (2017/12)

A sajtkészítés elengedhetetlen alkotói: az oltók (2018/04)

Szarvasmarha ábrázolások a magyar pásztorművészetben I-II. (2018/09-10)

A szaru mint alapanyag I-IV. (2018/11, 12, 2019/01, 02)

Szarvasmarha ábrázolások lovas nomád népeknél I-II. (2018/07-08)

A tejfelhasználás kevésbé megszokott módjai I-II. (2018/05-06)

Állattartással kapcsolatos foglalkozások I-II. (2019/03-04)

Régészet: A tej forradalma I-III. (2019/10-12)