Hírek

2022. 12. 06.

Tisztelt Partnereink!

Mint megszokhatták, az adott esztendő végén tájékoztatást adunk Önöknek a Tejvizsgáló Laboratórium év végi nyitvatartási- és mintafogadási rendjéről.

December 19-23.

Normál nyitva tartás: 7:00-16:20-ig,

Mintaátvétel 14:00-ig.

Aflatoxin M1 kimutatás: kedden és pénteken, a minták legkésőbb ezeken a napokon 11 óráig érkezzenek be a laboratóriumba.

Aflatoxin B1 kimutatás takarmányokból: hétfőn és csütörtökön lesznek a vizsgálatok. A minták legkésőbb előző munkanapon érkezzenek be a laboratóriumba.

Mikrobiológiai vizsgálatok: mintákat legkésőbb december 19-én tudunk úgy átvenni, hogy még 2022-ben kiközöljük az eredményeket. Az ez után bejövő mintákat lefagyasztjuk és csak az újévben indítjuk el a vizsgálatokat.

Vemhességi fehérjék kimutatása: Szerdán és pénteken. A minták legkésőbb előző napon 14:00-ig érkezzenek be a laboratóriumba.

A Tejvizsgáló Laboratórium 2022. december 24-től 2023. január 2-ig zárva tart. Nyitás január 3-án, kedden.

Köszönjük Önöknek, hogy 2022-ben is a mi szolgáltatásainkat választották és megtiszteltek minket bizalmukkal!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikeres új esztendőt kívánunk!

Az ÁT Kft. Tejvizsgáló Laboratóriumának csapata nevében:

Dr. Kenéz Árpád
laboratóriumigazgató

Lejtényi György Nyíregyházán született 1939-ben. A Debreceni Agrártudományi Egyetemen 1963-ban kapott agrármérnöki diplomát. Először a Sziráki Állami Gazdaságban helyezkedett el, majd 1978-tól a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Tangazdaságának főállattenyésztője lett.

Két évtizedes állami gazdasági hűség után az alakuló Gödöllői Állattenyésztő Vállalat Pest megyei állomásán igazgatói beosztásra kapott felkérést, amelyet 1983. január 15-től vállalt el. A tenyésztésszervezési feladatokon túl a Központi Mesterséges Termékenyítő Állomás irányítása is feladata volt. Az Állattenyésztő Vállalatok zavaros csőd és felszámolási időszakában 1992. január 15-től a minisztérium Vállalati Biztosi kinevezéssel bízta meg. Feladata volt a Gödöllői Állattenyésztő Vállalat működtetésén túl részt venni abban a szervező munkában, melynek eredménye lett két új vállalat alapításának előkészítése (ÁTV és OMTV).

1992. július 30-án a minisztérium megalapította az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Vállalatot, melynek igazgatói feladatával bízta meg. A vállalatot 1994. január 1-jétől 100%-os állami tulajdonú Kft.-vé alakították, melynek ügyvezetői feladatát 2004. május 31-ig látta el.

2019-ben két jelentős díjjal is elismerték szakmai munkáját. Március 15-e alkalmából Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést vehetett át Nagy István miniszter úrtól, májusában pedig az Alföldi Állattenyésztési Napokon Horn Artúr-díjat kapott a Magyar Állattenyésztők Szövetségétől.